Vaksineringen er allerede startet og i ukene framover vil vaksineringen trappes opp i takt med økt tilgang på vaksiner. Flere enn 900 apotek i Norge er klare til å bidra med vaksineringen mot Covid-19, skriver bransjeorganisasjonen Apotekforeningen i en pressemelding til nettavisen.

De 15 kommuner i Troms og Finnmark som får tilbud om vaksinehjelp fra apotek er Alta, Bardu, Hammerfest, Harstad, Karasjok, Lyngen, Målselv, Nordreisa, Porsanger, Salangen, Senja, Skjervøy, Sør-Varanger, Tjeldsund og Tromsø.

– Når vi får bedre tilgang til vaksiner, med flere ulike typer vaksiner, vil kapasiteten i mange kommuner bli utfordret. Det kan bli en ekstra krevende situasjon hvis vaksineringen skal skje samtidig med et større smitteutbrudd med stort behov for testing og smitteoppfølging, sier Hanne Andresen, fagdirektør i Apotekforeningen, i pressemeldingen fra Apotekforeningen.

Kontakt med kriseledelsen
I følge pressemeldingen så har Apotekforeningen sendt en henvendelse til kommuneledelsen i Salangen, på vegne av apoteket på Sjøvegan som har helsepersonell som allerede har gjennomført nødvendig opplæring for å bli vaksinatører.

– Kommunene legger planene sine nå. Det er store forskjeller på små kommuner og store kommuner, grisgrendte kommuner og bykommuner. Nå har apotekbransjen sendt brev til de 220 kommunene der apotek i høst bidro i influensavaksineringen. I disse kommunene står til sammen 4 000 helsepersonell klare i apotekene til å bidra med vaksinering mot covid-19,  avslutter Andresen.