Gjennom nesten 3 uker har Joachim og Ylva strevd og kost fra Saltfjellet til Kiruna på ski. På turen dokumenterte han landskapet, været, egne opplevelser, monologer og Ylvas arbeidsinnsats gjennom kameralinsen. I filmen - Et pust av frihet- inviteres vi alle til å være med på turen.


Drømmen om villmarken
Joachim Salomonsen forteller til nettavisen at planleggingen tok omtrent et halvår. - Den største utfordringen er å rydde kalenderen slik at jeg kunne ta fri fra jobb og bruke disse ukene i fullstendig frihet. Turen ble lagt til områder som var folketomme og det fikk jeg erfare på turen. I løpet av turen pratet jeg med kun fem personer og jeg så fem andre, sier Joachim og fortsetter: -Man trenger ikke å dra til Alaska eller Canada for å oppfylle drømmen om villmarken, den fins ikke langt unna!. 

salangenssalomonsenbig.jpg
Joachim er glad i å være på tur. Det vises tydelig igjennom bilder og film han tar på sine turer.


Inspirere til turglede
Den friluftsentusiastiske Joachim ønsker å inspire til tur- og naturglede. Han forteller til nettavisen at han kan gjennomføre en slik tur alene fordi han ikke mistrives i eget selskap selv om han trives best sammen med andre når flere kan dele flotte naturopplevelser. -Jeg var riktig nok ikke helt alene, jeg hadde mye godt selskap i Ylva, presiserer Joachim Salomonsen. I filmen kan vi se hvordan Ylva koser seg både foran pulk, løs og ikke minst i armkroken til Joachim.

Ny tur under planlegging
Joachim Salomonsen er som sagt både friluftsinteressert og singel og kan fortelle nettavisen at han nå sysler litt med tanken om ny tur. -Jeg vurderer ny tur til høsten, men da i de sørnorske fjellene, en fottur mellom Dovre og Hardangervidda frister. Jeg er singel og kan benytte denne friheten til å foreta slike lange turer sammen med Ylva, sier Salangens svar på Lars Monsen til nettavisen.


Lærdom
Erfaringer fra denne turen har gitt han lærdom han tar med seg på neste tur. -Jeg vil legge opp til kortere avstand mellom deponiene neste gang og bruke solkrem, sier Joachim lettere lattermild. Joachim hadde nemelig fantastisk vær 17 av de 20 dagene og kastet klærne på overkroppen uten tilstrekkelig faktorbeskyttelse. -Det fantastiske været hadde ikke bare en positiv innvirkning på humøret, men det gjorde selvsagt praktiske gjøremål, som å sette opp telt, mye enklere, forklarer han.

Hjertelig målgang
Joachims foreldre er fortsatt bosatt i Salangen og hadde tatt med seg bobilen og venner til Kiruna for å ta imot sønnen da han nådde Kiruna. -For en enkel frilutftsjel var mottakelsen i Kiruna overveldende, men det var en utrolig god følelse å ha nådd målet, bli hjertelig mottatt og ivaretatt i bobilcampen etterpå, sier han og han passer også på å rose den svenske turistforeningen for å legge til rette for deponering ved deres turisthytter.


Se videoen som Salamonsen har laget fra fra turen Saltfjellet til Kiruna: