Inne på Maxi Miljø var det onsdag åpnet for fyrverkerisalg. Tone "Svovel-Petra" Jensen Steinsund ved Maxi Pyroteam forteller at salget har gått litt tregt så langt, men det skyldes nok at det enda bare er tredje juledag. Allikevel har det vært noen kunder innom som har vært å sikret seg noe å smelle inn det nye året med. I tillegg hadde de trukket en vinner i en konkurranse de har hatt gående på sosiale medier, hvor det var Ann Kristin Karlsen fra Dyrøy kommune som stakk av med hovedpremien som var et massivt batteri til en verdi av 1000 kroner. - Det var skikkelig overraskende. Jeg pleier vanligvis ikke vinne noe særlig, men nå er jeg klar for nyttårsaften, forteller den stolte vinneren. - Dette fyrverkeriet som vi har satt som premie har i alt ett kilo krutt, som forøvrig er det største vi har lov å selge over disk. Kruttet er fordelt på 19 bomber som sendes opp og gir en skikkelig flott eksplosjon, sier Jens-Viktor Steinsund til nettavisen.

fyrverkerishowet_gjennoppstar_ingress5.jpg
Gjenget ved Maxi Pyroteam kjenner sine eksplosiver, og er en god favoritt for mange på nyttårsaften. ARKIVFOTO: JON HENRIK LARSEN

Håper teknologien er på deres side
I tillegg er gjengen i Maxi Pyroteam meget spent på nyttårsfyrverkeriet de har i lang tid jobbet med å få i boks. I år er det Tone "Svovel-Petra" som har fått i ansvar å sette i sammen arrangementet ettersom de i år har fått et helt nytt datasystem. - Vi har fått ett helt nytt datasystem så nå får den yngre garden ta over planleggingen. Hvis alt går etter planen vil det bli et veldig bra show hvor smellene vil være synkronisert med musikken. Planleggingen har pågått nesten hele året, men selve arbeidet startet i oktober da vi fikk datasystemet. Nå er det bare å krysse fingrene for at vi har teknologien på vår side på nyttårsaften, forteller pyrotekniker, Tone "Svovel-Petra".