I 16 år har Ingunn Borren bodd og arbeidet i København, men hun elsker å reise til Norge for å feire julen, spesielt i hjemkommunen Salangen. - Det er alltid en en glede å feire jul i Salangen. I motsetning i København kjenner alle hverandre i Salangen. Det er morsomt å kunne hilse og nikke på kjentfolk på Extra. Jeg har opplevd flere ganger at folk jeg ikke har møtt på flere år hilser på meg enda, og jeg blir jo først usikker på hvem de egentlig er, flirer Borren da nettavisen slår av en prat med henne.


Savner naturen
I løpet av 2016 har Ingunn Borren planlagt å flytte tilbake til Norge og starte opp sitt eget reiseselskap med fokus på norske fjell.  - Jeg savner naturen i Norge. Norge er et lite land med storslagen natur. Når man jobber i København kan man fort bli lei av å bare se mur og betong, og må reise til utkanten av byen for å kunne se noen gressflekker. Vi legger ikke merke til hvor flott norsk natur egentlig er før man ikke har det lengre, forteller Borren.

ingunnbig.jpg
Ingunn Borren gleder seg til å gå på ski i de kommende dagene. FOTO: PRIVAT


Julefeiring i Danmark
Ingunn har kun feiret jul en gang i København, ellers feirer hun hver jul i Salangen eller i Sør-Norge.  - Av alle årene jeg har bodd i København har jeg kun feiret jul der en gang. Julen i København er mer kulturell, med konserter, tivoli og andre arrangementer. Det skal skje noe hele tiden. Jeg savnet veldig mye den stillheten, julefreden som er her i Norge, avslutter Borren til nettavisen.