På bildet: Artisten Jardar Johansen holder i år også julekonsert i Salangen kirke.


Gikk du glipp av konsertene i fjor, ikke gjør samme feil to år på rad…Noen tusen mennesker fikk i fjor med seg Julekonsertene med Jardar Johansen. Da besøkte han kirker rundt om i Nord Norge, fra Svolvær i sør til Alta i nord. De fleste stedene Jardar besøkte i fjor får på ny besøk av Tromsøartisten. Myre Kirke, Hadsel Kirke, Målselv Kirke, Bardu Kirke, Storslett Kirke, Finnsnes Kirke, Elvevoll skole, Lyngen Kirke, Salangen Kirke, Harstad Kirke og Tromsø og da tradisjonen tro - Elverhøy Kirke - 6 ganger.


Ut i mot øyene

I tillegg til disse konsertene vil det være konserter i kirkene i Bø i Vesterålen og Svolvær i samarbeid med Bø Gospelkor. Det skulle bli bortimot 19 solo julekonserter i desember for artisten. Jardar startet for åtte år siden med 1 konsert og 200 tilskuere, og siden da har konsertene økt i omfang.


Skal ut på turne igjen

Jardar var på en turnerunde i 2007 rundt omkring i Nord Norge for å se om det var flere som ønsket å få med seg hans julekonserter, og det har resultert i at det blir en ny turne i år. Vi fikk flotte tilbakemeldinger fra mange steder og legger ut på tur igjen. Det blir flere konserter i Lofoten/Vesterålen, Harstad, Indre Troms, Finnsnes, Salangen, og Nord Troms, og med Tromsøkonsertene kommer vi opp i rundt 19 solokonserter i desember.


Noen av konsertstedene får og besøk av Sunniva H Johansen, Jardar’s datter. Hun kan dessverre ikke være med over alt da hun går på skole. Hun går andre året på musikklinja i Tromsø og er en meget lovende artist. Hun deltok nylig på en stor veldedighetskonsert i Tromsø for SOS Barnebyer, hvor bl.a. Lisa Stokke deltok.


Fabelaktige musikere

Som alltid er det fabelaktige musikere med på disse konsertene, og i år blir de samme musikerne med på hele turneen og på tromsøkonsertene. På bass er det Jørgen Ytreberg, som blir med for tredje året på rad. Det samme er tilfellet for saksofonisten Fred Glesnes. Begge er utrolig dyktige og er et privilegium å ha med seg. De er begge fra Tromsø. I år blir det et nytt bekjentskap for mange med Skjalg Bjørstad. Han skal traktere tangentene i år. En meget dyktig musiker fra Sortland som ville ut på tur med julemusikk.


Samtlige elsker å spille og synge julemusikk
Det fine med alle involverte, er at samtlige elsker å spille og synge julemusikk. Til og med lydmannen er svak for julen, julehusbelysning og julekonserter. Eivind har stilt lyd for Jardar i 6 år, og gleder seg til å begynne på ny runde med julemusikk. Slik blir det både gode konserter og bra julestemning av.


Billettsalg ved inngang
Bortsett fra i Tromsø hvor det er forhåndssalg, blir det billettsalg ved inngang i kirken. Jardar Johansen kommer til Salangen kirke den 16.desember for å holde julekonsert i år.
Foto: Byrå