Sørreisaværingen Roy-Frode Løvland kommer førstkommende torsdag til Sjøvegan for en helt spesiell urfremføring. Det hele startet med dikteren Kato Løvstad fra Botnhamn som kom med forespørsel til Roy-Frode om han kunne sette melodi til noen av Katos dikt. Løvland fikk ganske frie tøyler og begynte straks å jobbe frem mot hvilke dikt han skulle velge ut. – Jeg valgte ut noen dikt og da kom den ene melodien etter den andre. Diktene er skrevet slik at de er veldig sangvennlige, og handler om ganske jordnære temaer med hyggelige skråblikk på hverdagen. Dette gjorde det enklere å kunne ivareta stilen som jeg følte diktforfatteren prøvde å oppnå, sier visesanger Roy-Frode Løvland til nettavisen.

 

Traff nerven i diktene
Repertoaret Løvland skal fremføre førstkommende torsdag er aldri spilt for offentligheten før, foruten to låter som har blitt fremført to ganger tidligere hvorav den ene var under en privat tilstelning. Dikteren selv har fått høre materiale og Løvland forteller at det ble godt mottatt. – Kato ga meg veldig hyggelige tilbakemeldinger, han syntes jeg treffer nerven i diktingen hans veldig bra, og det er noe jeg setter stor pris på, forteller Løvland.

 

Anbefales på det varmeste
Visesangeren selv ser frem til konserten på Kåre på Kaia og håper mange tar turen til denne spesielle urfremføringen. – Jeg skal være så frimodig å si at konserten kan anbefales på det varmeste. Jeg har med meg to dyktige musikere, Ingar Moldsvor på bass og Svein Erik Pedersen på slagverk. Jeg tror dette blir en veldig hyggelig kveld, det er ikke særlig krevende musikk eller lydbilde. Hvis man har lyst å ta med en venn på en kopp kaffe så passer det perfekt på torsdag, oppfordrer Roy-Frode Løvland avslutningsvis i intervju med nettavisen.