Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sjøvegan i tusen lys !

Sola har gjemt seg under horisonten, men på Sjøvegan skal sentrum fylles med lys, varme og energi før jul.


Målet er at sentrumsområdet skal lyses opp av levende lys og folk inviteres til å bruke litt tid i lag med hverandre. -Vi vil ikke at folk skal stresse mellom butikkene, men heller ta seg tid til en kopp kaffe, kose seg med gløgg i lavvoen eller delta på andre aktiviteter. -Det skal bli en opplevelse å komme til Sjøvegan sentrum de to siste søndagene før jul, sier Ellen Lise. Hun vil at området fra Prix til Statoil skal bli en sosial arena disse dagene.


Solsnu 20.desember
Siste søndagen før jul skal det feires at det går mot lysere tider. -Egentlig er vintersolverv den 21. desember klokka 17.47, men vi tyvstarter litt og tar i bruk søndag 20. desember, sier hun. Da ønsker hun at glade salangsværinger og annet godtfolk møtes i sentrum. -Vi skal sørge for aktiviteter og trivsel, så jeg er overbevist om at de som tar turen til sentrum vil skape ei god og sosial stemning, sier "lys- og rakettmester" Jens Viktor Steinsund.


Fyrverkeri på forskudd
Alle vet at nyttårsfyrverkeriet på Sjøvegan er noe helt spesielt. I år blir det et mini fyrverkerishow 20. desember. -Vi skal ikke konkurrere med nyttårsaften, men det er jo en fin måte å feire solsnu med å lyse opp himmelen, sier Jens Viktor. Han mener alle fortjener en flott fyrverkeriopplevelse nå når det igjen går mot lysere dager.


Tidenes Lucia-tog
De siste ukene har det vært jobbet iherdig for å få på plass tidenes Lucia-tog i Salangen. -Vi vil fylle gatene med alle som har lyst til å gå i Lucia-tog. -Tenk for en opplevelse og for et fantastisk syn det kommer til å bli, sier Ellen Lise. Alle oppfordres derfor til å ta med seg Lucia-lys og bli med i det som blir største Lucia-toget noensinne i Salangen.


Skirenn 13. desember
Alle glade unger med ski på beina må møte opp i sentrum 13.desember. Da arrangerer SIF Ski barneskirenn for alle unger i alderen 0 til 16 år. -Vi som synes det er artig å gå på ski har lyst til å lage litt ekstra gøy denne ettermiddagen, sier leder i SIF Ski, Kenneth Daleng. -Skirennet er åpent for absolutt alle som har lyst til å delta og for foreldre eller venner som har lyst til å heie på de som går i løypa, sier han.


Snø og glede
Starten er klokka 15.00 og påmelding skjer ved oppmøte på Lund-Planet. -Løypa går i sentrum så vi har ikke mange kilometer å boltre oss på. -Derfor kommer vi til å lage ei forholdsvis kort løype, men vi legger det opp slik at de eldste kan gå flere runder, sier Kenneth. Det blir kjørt på ekstra snø og løypemaskinen kommer til å kjøre opp skikkelige spor. -Vi har bedt om masse snø slik at det blir godt skiføre denne dagen, sier han. Likevel er det viktigste å skape skiglede og liv og røre i sentrum denne søndagen, sier Kenneth.


"Slow City" i romjula
Romjula er ei perfekt tid for å besøke venner og kjente. -Sene kvelder og familiemiddager gjør at vi i handelsstanden innfører "Slow City"- åpningstider i romjula. -Folk må få tid til sene frokoster, så vi holder åpent mellom kl. 12.00 og 16.00 i romjula, sier Ellen Lise. ( Kilde: Desemberutgave, Snadder )

Til nyhetsarkivet
Tips en venn