Bare glede og se hos folk i Dalen og Rotvika

Lørdagen samlet alle beboerne på strekningen fra Labergshaugen til Rotvika for å feire at den nye veien er kommet på plass. - Vi er ufattelig glad for at den nå er så og si ferdig, sier aktiv pådriver for veien, Roald Østvik til Salangen-Nyheter. Med ordfører Ivar B.Prestbakmo tilstede, og tidligere leder av ressursutvalget i Salangen, Ranja Hauglid kunne festen for alvor begynne. God mat ble servert ilag med god drikke.

Startet tidlig
I 1986 begynte folk i Dalen og Rotvika og samle seg for å få til en underskriftskampanje for at veien skulle bli opprustet. Men det hjalp ikke mye, veien ble ikke stort mye bedre av den grunnen. Så i 2003 kom veien inn på fylkeskommunens bord, og ble lagt inn som en av to veier i Troms som skulle bli opprustet. Litt i overkant av 10.millioner kroner er lagt ned i veien utover til Rotvika. Den største grunnen til at veien ble opprustet er lakseslaktbedriften Salaks som holder til i Rotvika, og er en av de mest innteksbringende bedrifter i Salangen. Hver uke kjører trailere utover veien for å hente fisk fra Salangen som skal ut til den store verden.

Nils Arne Sjøseth og Tor Magnus Østvik spilte glade toer på festenHilsning og sang
Etter maten hadde blitt fortært spilte Nils-Arne Sjøseth (gitar) og Tor Magnus Østvik (piano) opp til allsang for alle som var på festen. Det kom også en hilsning fra regiondirektør for Statens Vegvesen i Nord-Norge, Torbjørn Naimak. - Jeg vil ønske dere til lykke med veien, og håper dere bruker den fornufting - slik at ulykker kan unngås, sa Naimak i et skriv til festledelsen. Til våren skal veien asfalteres videre fra Sommarseth og ut til Rotvika.

Foto: Jon Henrik Larsen