Skog holder i det daglige til i Harstad hvor han driver selskapet Heia Naturen AS.

Han er opprinnelig fra Ibestad, og kjører derfor stadig hjem til Ibestad. Det var på en av hans mange turer til Bjørnefjell at Skog bestemte seg og undersøkte mulighetene for å overta trollet. Han mente det var synd at trollet bare skulle stå der ubrukt.

- Ibestadtrollet er det trollet som i sin tid var på Skogvann. Den har stått der i lang tid og jeg tenkte at jeg ville gjøre noe med det, sier han

Han forteller at muligheten åpenbarte seg og at han bare måtte ta den.

- Jeg så at muligheten bydde seg, og så overtok jeg trollet. I den forbindelse tenkte jeg at det kunne gjøres noe med trollet, sier han.

Det er riktignok mye som må gjøres med trollet før det er i en bra nok standard, forteller han.

- Det må gjøres en del fysiske tiltak med det, altså få det i bedre stand. Jeg må gå gjennom trollet og sjekke tilstanden. Rett og slett fiffe det litt opp, sier han.

Han tror trollet kan bli med på å skape aktivitet innenfor reiseliv, turisme og kultur, sammen med andre aktører, på Ibestad.

- Man forsøker og vil jo gjerne dra i gang et eller annet på Ibestad. I en sånn forbindelse vil det være naturlig å bruke trollet til det. I en kommune med ikke så mange innbyggere handler det om å dra i gang aktiviteter. Det er ingenting som er bedre enn det, meddeler han.

Han gleder seg masse til å ta fatt på prosjektet.

- Jeg er spent på å brette opp ermene og ta fatt på dette prosjektet, sier han.

Ibestadtrollet_BIG2.jpg
GLEDES: Trond Skog gleder seg til å ta fatt på jobben med restaurering og fiksing av Ibestadtrollet. FOTO: PRIVAT