Asle Fjell Skardal fra Ibestad kan endelig komme med gladnyheten om at albumet "Et nes i nordhavet" er ankommet og at det nå er mulig å få kjøpe det!

For å gjøre albumet kjent har komponisten og mannen bak albumet sluppet et par singler fra plata og i dag kom den tredje.

- Sangen heter "Sommar" og den valgte jeg fordi vi lengter etter sommeren. Dette er en sang jeg tror folk kommer til å like, sier Fjell-Skardal

Lokale krefter

På denne singelen hører vi stemmen til Emilie Fosshaug. Hun er 17 år og kommer fra Ibestad. Hun har allerede gjort seg synlig innenfor musikken.

- Emilie har gjort det veldig bra allerede og hun synger på to av sangene på albumet. "Sommar" er en veldig fin ballade der jeg har komponert og teksten er av en lokal forfatter som heter Frithjof Vang, sier Fjell-Skardal.

Asle har nå spilt inn et album med lokale talenter. Albumet er spilt inn i Harstad og med seg på platen er det mange musikere og sangere fra regionen.

-  Det er musikere fra Kultur i troms, hærens musikkorps. Her kan Erika Toth nevnes som spiller fiolin på låtene. Jeg har med en som spiller fløyte fra Målselv sier Fjell-Skardal.

Han forteller videre at han selv synger på et par av låtene, i tillegg til å spille munnspill og piano.

- Anders Fosshaug synger på to sanger. I tillegg har jeg Bel Chorus med, som er et veldig bra mannskor fra Harstad som er med. De synger bl.a "Brudemarsj fra Andørja".

Det går an

Asle Fjell-Skardal ønsker å sette fokus på at man kan lage et produkt uten å reise til hovedstaden.

- Jeg har lyst å vise at det er mulig å lage topproduksjoner i Nord-Norge uten å fra til Oslo. Jeg syns vi har klart å få til et kjemperesultat, sier han.

Albumet inneholder 12 sanger og som nevnt er det lokale krefter som er med på plata. Denne platen vil være til salgs i butikkene i kommunen samt at man kan bestille platen på VIPPS eller ved å kontakte komponisten og mannen bak plata. 

utemedcdbig2.jpg
Emilie Fosshaug synger på en av låtene på albumet til Skardal. FOTO: PRIVAT