På bildet: Leder i Salangen Næringsforening, Mary-Anne Winstanley er
skuffet over at Sjøvegan mistet polet i denne runden også.


Torsdag ble det klart at Salangen heller ikke denne gangen får et vinmonopol i regionens senter. Vinmonopolet valgte i stedet å la Bardu kommune få utsalget i denne runden. I går kom reaksjonene, og størst var skuffelsen hos næringsforeningsleder Mary-Anne Winstanley. - Jeg er fryktelig skuffet over at Salangen fremdeles forblir uten pol.Gratulasjoner til Bardu som i denne runde fikk polutsalg. Dette evindelige "lotteriet" hvert år om hvor eller hvem som blir den "heldige", er "gått utav dato". Jeg mener så absolutt at alkoholpolitikken i dette ellers så moderne landet må endres, og at alle som vil skal få polutsalg,dette fungerer helt utmerket i andre land, forteller Mary-Anne Winstanley i en e-post til nettavisen. - Jeg har jo tross alt bodd 26 år i et land der det finnes et lite utvalg i selv de minste lokalbutikker og kiosker, understreker Winstanley.


Venner ble skuffet
Mary-Anne hadde i vår besøk av venner fra England. Og de var overrasket over at Sjøvegan ikke hadde en utsalg, der man kunne få kjøpt vin til maten. - De besøkte meg i mai og kom innom meg på jobb etter å ha søkt høyt og lavt etter en butikk der de kunne kjøpe en flaske vin til kveldens måltid :"hvor er polet?" spurte de, og jeg blei temmelig forbauset over at det ikke eksisterte her i bygda....meget flaut at vi ikke kan ha dette tilbudet uansett hvor man bor, avslutter Winstanley.


Ivar gir ikke opp
Ordfører Ivar B. Prestbakmo gir til tross for avgjørelsen i Vinmonopolet ikke opp med håpet om å få pol til Sjøvegan. På kommunens nettsider gratulerer han Bardu med polet, og samtidig understreker at dette viser at pol kan etableres selv om man ligger mindre enn tre mil fra nærmeste vinmonopolbutikk. Dermed er det ingen som tilsier at vi ikke kan få etablert butikk i neste omgang, går det fram av Prestbakmos ord på kommunens nettsider.
Arkivfoto: Jon Henrik Larsen