På bildet: Daglig leder i Salangen Boligstiftelse, Dag Rune Henriksen
(tv) og Toralf Sørensen (th) i Sjøvegan Maskin og Transport.


I disse dager er arbeidet med å grave ut tomten til de nye psykiatriboligene på Ryet på Sjøvegan i full gang. Det er Salangen Boligstiftelse som har fått jobben med å bygge huset og være eier for det. Huset skal ha to boenheter som skal være for to personer med pyskiske lidelser i kommunen. Salangen kommune har fått tilskudd fra Husbanken til å bygge boligen.

På befaring
Fredag var daglig leder i Salangen Boligstiftelse, Dag Rune Henriksen på tomten for å se hvordan arbeidet gikk. Det er Sjøvegan Maskin og Transport som har fått jobben med å grave ut tomten for huset som skal oppføres. Huset skal stå ferdig, og klar til innflytting i løpet av våren 2006. - Dette blir bra, at vi får bolig for to personer i kommunen med psykiske lidelser, og som har behov for hjelp fra psykiatritjenesten i kommunen, forteller Dag Rune Henriksen i boligstiftelsen til nettavisen.

Skal velge ut
- Vi skulle jo hatt flere boliger enn bare to, men det er bedre enn ingenting, forteller Henriksen da nettavisen møtte han på tomten fredag. I tilegg skal det med tiden komme omsorgsboliger ved siden av psykiatriboligene på Ryet på Sjøvegan. Det er enda ikke klart hvem som skal flytte inn i leilighetene som er på rundt 75 kvadrat hver. - Vi har ikke bestemt noen brukere på disse leilighetene enda, men hvem som skal benytte disse boligene skal vi avtale med psykiatritjeneste i kommunen, forteller Dag Rune Henriksen ovenfor nettavisen.

Nær sentrum
At boligene ble lagt på Ryet på Sjøvegan er ingen tilfeldighet. Grunnene er enkle. Boligene ligger da nært sentrum av Sjøvegan, samt at de ligger midt i smørøyet for at brukerne raskt kan besøke plasser som Salangen aktivitetssenter og frivillighetssentral (SAFA) og kunne ta kontakt med PU-enheten som holder til Ryet også.

 

Tekst og foto:

Jon Henrik Larsen