Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sperrer næringsvei

En dansk trailer fullastet med laks sperrer veien ned til Salaks sitt oppdrettsanlegg i Rotvika i Salangen. Siden seint i går kveld har traileren stått fast i grøfta, uten å bestilt bergingsbil.På bildet:
Den danske traileren sperrer veien til en av Salangens viktigste næringsvirksomheter.


Den danske traileren fra transportfirmaet Thomas Skjøth har siden sent i går kveld vært godt parkert i grøfta i bakken ned til oppdrettsanlegget Salaks i Rotvika. Det var glatte forhold i bakken, som ikke gjorde det noe lettere for trailersjåføren og få opp bilen med over 20 tonn med laks ombord.


Ikke bestilt bergingsbil
Siden traileren kjørte utenfor og fram til nå (kl. 08.30) er det ikke bestilt noe bergingsbil. Nå er en ny trailer fra Danmark kommet til stedet for å hente ny forsyning med laks, men kommer ikke ned.


Krangler om betaling
Grunnlaget for at traileren fremdeles står i grøfta, er at transportsselskapet og kjøper av laksen ikke blir enige om hvem som skal betale et bergingsoppdrag for bilen. Dermed har Roald Østvik i Rotvika fått en ny nabo for en periode. - Jeg tror nok at vi klarer å sove igjennom natta, selv om den står og går her med motoren på. Men det er jo en fortvilt situasjon han er i, kunne Østvik konstatere da nettavisen da vi oppsøkte havaristen i natt. - Jeg kan ikke noe annet gjøre, enn å bare vente og slappe av så lenge, sier den danske sjåføren til nettavisen.
Foto: Jon Henrik Larsen

Til nyhetsarkivet
Tips en venn