Leder i idrettslaget, Anja Simonsen, regner med at rundt 200 feststemte salangsværinger er med når ØSIL skal feires med middag, underholdning og fest i slutten av denne måneden. Programmet er ikke helt klart ennå, men Simonsen satser på at revylaget stiller opp, slik at i alle fall noen muskler – lattermusklene - får kjørt seg på idrettsfesten.


ØSIL i blodet
Anja Simonsen har ledet laget i fem år, og fortsetter ut neste år. Hun har ØSIL i genene – bestemoren var også leder for Øvre Salangen Idrettslag på 90-tallet. Lederen forteller at de ønsker å satse mer på ski og fotball – aktiviteten skal opp. Det har tatt tid å søke om penger og få alt på plass, men til neste år skjer det ting: Inne på stadion skal det lages en kunstgressbane til 7’er fotball, og for skiløperne skal lysløypa legges om så den blir bedre. ØSIL er stolt av at de hadde en langrennsløper med under OL i Cortina i 1956, nemlig Birger Vestermo. Kanskje kan bedre forhold fostre flere av den sorten?, spør hun.


I Norway Cup
Et annet satsingsområde i 2015 er Norway Cup: – Fotballaget vårt, jenter og gutter 10–12 år, skal være med i Norway Cup til sommeren. I motsetning til Salangen IF, har vi aldri hatt noen lag med der før, så det er på tide. Nå er det fullt fokus på å samle inn penger, vi arrangerer basar og står på, sier Anja Simonsen entusiastisk: – Dette gleder vi oss til!, avslutter hun.

Kilde: Snadder