Kulturskolerektor Bjarne Dahlberg forteller til nettavisen at beslutningen ble tatt nylig og at det kom som et resultat av korona-pandemien.

— Vi holder på nå. Vi har fire fag som vi skal prøve å få til å undervise på nett. Det ene faget er piano og det starter vi opp med enten i dag eller i morgen. Gitarundervisning kommer om et par dager. Jeg har også vært i kontakt med lærere for teater og trommer, sier Dahlberg mandag.

Fjernundervisningsprosjektet er ennå i startfasen. Det er fortsatt praktiske ting som må løse seg.

— Jeg vet ikke helt sikkert ennå hvordan vi skal gjøre det praktisk. Det er en uhyre spesiell situasjon. Vi ringer rundt og hører hvordan andre har gjort det, sier han.

Han mener det er viktig for elevene å ha noe å gå til i det daglige.

— Vi er i gang med dette nå. Elevene skal få ha noe å gjøre framover. Vi har hatt det i bakhodet hele tiden fra og med vi visste at det ikke kom til å bli daglig undervisning. Vi har diskutert om vi kunne gjøre ting over nett i stedet, sier Dahlberg.

Undervisningen vil foregå over mail, opplyser Dahlberg.

— Vi bruker mail og så sender elevene svar tilbake til meg. Det blir ikke vanlig undervisning. Det blir med papir og blyant i steder for instrumenter. Vi skal se hvordan dette går og vi skal prøve oss fram, sier han.

I begynnelsen vil det sannsynligvis ikke foregå undervisning i mer enn en dag i uka.

— Det er ikke bestemt hvilke dager det blir. Vi skal prøve å få til undervisning en dag i uka. Det komme i andre omgang. Først må jeg lage et kompendium, sier Dahlberg.

Kulturskole_BIG2.jpg
VIKTIG: Dahlberg mener det er viktig at elevene har noe å gå til i disse dager hvor korona-viruset har stengt skolene. FOTO: TORBJØRN KOSMO