Det nye boligfeltet i Øvre Sjøvegan mot Karavika tar stadig form. I skrivende stund er nesten alle tomtene solgt eller reservert. Det er kun én tomt som ingen så langt har lagt sitt beslag på.

— Totalt er det seks tomter som er solgt. Fem har blitt reservert. Det er en til overs som er ledig, forteller enhetsleder på teknisk avdeling i Salangen kommune, Reidar Berg.

Framover vil det likevel til å reservere tomter, forteller enhetslederen.

— Det er muligheter for det videre for de som måtte ønske det, sier han.

Berg mener Karavika er et veldig passende sted å skulle bygge hus på.

— Tomtene er klar for å bygges ut på. Det er sentrumsnært og solvendt og med flott utsikt. Det er bare plusser med Karavika. Det må være en av de fineste boligfeltene rundt her, spør du meg. Du skal lete en stund før du finner noe særlig mye bedre, sier han.

Reidar Berg.jpg
TOMTENE: Enhetsleder i teknisk avdeling i Salangen kommune forteller at det enda er mulig å reservere tomter i Karavika boligfelt. FOTO: JON HENRIK LARSEN

En av utbyggerne i boligfeltet er Erik Roll fra Ibestad. Han har foreløbig kjøpt to tomter i boligfeltet.

— Jeg har planer om å bygge to enheter på tomtene, så får vi se hva det blir til videre. Jeg har kjøpt to tomter som er slått sammen til en tomt, og så blir det fire boenheter der. I første omgang skal jeg gjøre ferdig to tomter, sier Roll.

Han begynte arbeidet før vinteren, men på grunn av usikkert vær og en hard vinter har han innstillt arbeidet inntil videre.

— Foreløpig har jeg innstilt arbeidet på grunn av vinteren. Vi har hatt en ekstrem vinter, så jeg har ikke orket å holde på mer nå, sier han.

Roll forteller at han skal bygge enhetene selv.

— Jeg gjør jobben selv og har eget firma. Jeg venter til slutten av april med å ta opp byggearbeidet igjen, sier han.

Han er for tiden usikker på leiemarkedet i Salangen.

— Jeg kan enten selge eller leie ut. Jeg er godt vant. Hvordan leiemarkedet er vet jeg ikke. Det får bli som det blir. Salangen boligstiftelse har mange ledige enheter som står tom slik jeg forstår. Beliggenheten er ideell for de som vil leie og løpe. Det er en fin trimtur til byen og kort vei til skoler og butikker. Det er et pluss med utsikten, sier han.

ErikRollKaravika.jpg
VÅREN: Erik Roll fra Ibestad forteller at han kommer til å fortsette byggingen av enhetene han har i planene sine til våren, nærmere bestemt april. FOTO: PRIVAT