Valgansvarlig i Salangen, Grethe Davidsen Kleppe, har gjort seg merke i hvor mange som har forhåndsstemt i Salangen kommune og utenfor. Hun sier at hun ikke har sjekket med tidligere tall, men det virker som et høyt tall for antall forhåndsstemmer.


Mange årsaker til å forhåndsstemme
Kleppe mener det er en stor andel studenter som forhåndsstemmer. — Det er greit både for de som er hjemme og vil stemme før, og for de som blir borte, sier hun. Det er mange årsaker til at folk er borte på valgdagen, men hun tenker de antakelig synes det er enkelt og greit å avgi stemmen tidligere og å bli ferdig med det. 


Vanskelig å forutsi resultater
Når det er sakt, gjør det det ikke lettere å forutsi hva valgresultatene blir. — Det skal jo være litt nøytidelig å gå på valg, bemerker Kleppe, og mange venter til søndag eller mandag for å stemme. Folk kan fremdeles finne og lese valglistene og partipolitikken til kandidatene. Forslagene til valglistene ligger under møte for valgstyret 08.05.2019 hos Salangen kommune, men de kan også bli funnet på Facebook-sidene til partiene.