Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Du er her: Hjem > Politikk > Valg-2007 > Artikkel

Kommunevalget-2007
Stiller som sterk ordførerkandidat
Senterpartiets Ivar B. Prestbakmo (bildet) stiller som 1.kandidat både på Salangen Senterpartis liste til kommunevalget, men også som førstekandidat på Troms Senterpartis fylkesliste. Han håper på mest stemmer til seg selv til lokalvalget i Salangen.
Jon Henrik Larsen
mandag 27. august 2007, 12:27
Oppdatert 12:30


På bildet: Salangen Senterpartis ordførerkandidat, Ivar B. Prestbakmo vil satse som sterk ordførerkandidat i Salangen, enn å bli fylkesordfører eller fylkesråd i Troms fylkeskommune.


Ivar B. Prestbakmo har sittet åtte år som ordfører i Salangen. Han er en god politiker med godt rykte og fartstid i Senterpartiet. Men ved høstens kommune- og fylkestingsvalg stiller han både som ordførerkandidat i Salangen og som førstekandidat for Troms Senterpartis fylkesliste.


Fylke og kommune
Dermed er han formelt en kandidat for både ordførerpost og fylkesordfører/fylkesrådspost. Men det er ordfører i Salangen Prestbakmo mest vil være i de kommende fire årene. - Jeg håper velgere vil gi meg den tilliten å stemme meg inn som ordfører i Salangen for fire nye år, sier han til nettavisen i dag. Muligheten for tilbud om fylkesordførerstilling eller fylkesrådstilling er tilstede for Prestbakmo etter som han står som førstekandidat for sitt parti. - Selv om jeg er førstekandidat der, så betyr ikke det at jeg er eneste personen som kan bli det. Det kan også bli andre eller tredje, eller for den saks skyld fjerdekandidat som kan få tilbud om det, sier Prestbakmo.


Vil vurdere saken
Dersom utfallet av valget skulle vise seg for Senterpartiet å ikke bli flertall i en ny kommunestyreperiode er muligheten åpen for Prestbakmo til å velge noe annet å jobbe med i framtiden.
Vil du da takke ja til et eventuelt tilbud om å bli fylkesordfører eller fylkesråd, dersom du får det ?
- Det vil jeg vurdere der og da, om det er interessant, konstaterer Prestbakmo som avslutter med å oppfordre velgerne til å stemme han ved valget i Salangen den 10.september.
Foto: Jon Henrik LarsenForrige artikkel:


Neste artikkel: