Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Storstilt ulykkesøvelse

I går ettermiddag deltok alle redningsenheter i Salangen på en storstilt ulykkesøvelse. Syv personer var skadet i en front mot front kollisjon mellom to biler. Samtidig var også ambulansen kjørt utfor veien på tur til skadestedet.
Se bilde-xtra fra trafikkulykke-øvelsen
På bildet: På skadestedet var det til tider hektisk for redningsmannskaper. Hele tiden dukket det opp nye utfordringer.


Akuttmedisinsk avdeling - ambulansetjenesten UNN i Sør arrangerte i går ettermiddag en stor ulykkesøvelse her i Salangen. Scenarioet var at to personbiler har krasjet. Flere personer satt i bilen, noen fastklemt. Andre personer gikk og lå utenfor bilvrakene. I løpet av øvelsen meldes det om at en av ambulansene har kjørt av veien nær ulykkesstedet og har sannsynlig personskade. Både ambulanse, politi, brann og redning fra både Salangen og Lavangen og Sivilforsvaret rykket ut til skadestedet som var lagt til kaien på Salangsverket.


Kommunikasjon og samband viktig
Senere på ettermiddag, etter at øvelsen var konstatert vellykket kunne de ulike enhetene møtes til en felles oppsummering av øvelsen. – Vi så blant annet på de utfordringene som møter oss når det kommer til samband og kommunikasjon på et skadested. Men stort sett var alle etatene veldig fornøyd med øvelsen, som var veldig virkelig. Dette igjennom at det var få ressurser som var tilgjengelig på dette tidspunktet, som ambulanse- helikopter som hadde tenkt å være med, men som var forhindret å delta grunnet dårlig vær, forteller overlege ved akuttmedisinsk avd, UNN HF , Børre Bergeton Hansen. Han i lag med seks ildsjeler fra blant annet Salangen og Lavangen ambulansestasjon har planlagt den storstilte fellesøvelsen som var i Salangen i går ettermiddag.
Foto: Jon Henrik Larsen

Til nyhetsarkivet
Tips en venn