I tradisjon tro arrangerte Salangen husflidlag sin årlige julemesse inne på Salangen kulturhus i helga. Både salg og besøkstallene holdt gode mål. - Vi hadde inntrykk av at det var et jevnt sig med gjester. Salget gikk helt strålende, etter vår beregninger ser det ut til at det kan være det beste salget noen sinne. Dette er litt spesielt, siden vi i år hadde messen så seint, vanligvis pleier vi å ha julemessen i siste halvdel av november, forteller medlem i husflidlaget, Martha Johansen til nettavisen.

julemesse_Salangen_husflidlag_artikkelfoto.jpg
Helga Pedersen hadde mange flotte helke- og strikkeprodukter som hun hadde laget. FOTO: JON HENRIK LARSEN.

Flotte strikkeprodukter
Martha forteller videre at hun er fornøyd med at julemessa har et veldig bra og variert utvalg som nok trekker mange kunder som setter pris på det. En av utstillerne var Helga Pedersen som solgte sine hjemmelagde hekle- og strikkeprodukter. Pedersen er en meget iherdig strikker. - Jeg har ikke så mye annet å gjøre, sier Helga Pedersen og ler. - Det første jeg gjør om morgenen er å ta frem strikketøyet, jeg kan jo ikke bare sitte å tvinne tomler hele dagen. Jeg strikker veldig mye ettersom jeg bor alene og dermed ikke har så mye annet husarbeid, sier Pedersen avsluttende mens hun viser frem sitt flotte strikkeprodukter. 

julemesse_Salangen_husflidlag_header.jpg
Stort utvalg av hjemmelagde luer og votter. FOTO: JON HENRIK LARSEN.

 

julemesse_Salangen_husflidlag_artikkelfoto3.jpg
I tillegg til strikketøy, tresløyd og annet håndverk var det også mange som solgte smakfulle hjemmelagde produkter. FOTO: JON HENRIK LARSEN.