Mannskaper fra Salangen Brann og Redning har i den siste tiden fått nytte av en båt som er kjøpt inn til det interkommunale redningssamarbeidet som er mellom Salangen, Lavangen og Bardu kommuner. 

Sist båten var i bruk var under konserten til Violet Road på Lundkaia i juli. Da var mannskaper fra Salangen Brann og Redning ute på havet og ivaretok sikkerheten til de som var på konsert på kaia, i tilfelle en nødsituasjon skulle oppstå. Det at redningsberedskapen styrkes er slett ikke negativt for kommunens innbyggere og for det frivillige brannmannskapet som skal utføre tjenesten. 

- Båten fikk vi på plass for to år siden. Den ble kjøpt inn av Bardu Brann og Redning til det interkomunale samarbeidet mellom Bardu, Salangen og Lavangen. Den er stasjonert her hos oss i Salangen og skal brukes til til søk/redning, brann og ellers andre maritime oppgaver som vi kan bistå med. Feiere bruker denne også ved behov, da det er en del hytter på Altavann, sier brannskonstabel ved Salangen Brann og Redning, Kenneth Rasmussen Støve. 

Båten har sålangt ikke vært bruk i noen redningsaksjoner  - heldigvis.