I Salangen starter det hele med morgenspilling av Salangen musikkforening med rute som går fra Salangsverket, Melen, SABE, Skårvik og ender ved Øvre Sjøvegan, derav drillkorpset også deltar. Flaggheisingen starter Kl. 09.00 mens musikkforeningen spiller, med drillkorpset. Like etterpå markeres 17. mai med en salutt i Skårvik arrangert av Maxi Pyroteam. Kl. 11.00 er det avmarsj med folketoget som ender ved kirka, hvor det skal foregå kransnedleggelse. 

Holde taler
Der skal flere holde tale, inkludert Thea Rørstrand, som skal snakke om krigens ofre. – Jeg skal snakke om rollen Salangen hadde under krigen, og minne de som ofret alt.  Salangen var en plass de allierte mot tyskerne var før de gikk videre, sier Rørstrand, og bemerker hun synes det er viktig å minne alle som gikk bort under krigen, ikke bare for respekt, men også for at den neste generasjonen får vite om de modige salangsværingene. – Alle sto sammen, og vi gjør det fortsatt. Vi har en felles verdi sammen, og det er viktig vi står sammen som et land, forteller Rørstrand.

17mai_2019_INGRESS4.JPG
Hans Christian Gjøvik (innerfelt) skal holde sin første 17. mai-tale i Salangen, i Salangshallen på ettermiddagen. ARKIVFOTO: ALEKSANDER WALØR

Salangshallen
Etter kransnedleggelsen ved Salangen kirke, er det 17. mai-gudstjeneste. En times tid senere åpnes Salangshallen for underholdning og taler. Der skal blant annet Hans Christian Gjøvik for første gang holde en 17. mai-tale. – 17. mai er en dag å være takknemlig for. Jeg får holde min første tale her i Salangen, og jeg blir å holde den som en entusiastisk tilflyttet salangsværing, og snakke om hvorfor jeg liker Salangen, og bestemte meg for å bli her, sier Gjøvik med et smil.
 

For full oversikt over programmet i Salangen kommune klikk her.

For oversikt over programmet i Lavangen kommune, klikk her.