Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tente nærvarme-ilden

Nærvarmeanlegget på Strandveien ble i går offisielt startet opp. Og det på ekte OL- vis med ordføreren som tente nærvarme-ilden.


Brukerne av Salangshallen kunne i går glede seg over å være i et bygg som blir varmet opp av det nye nærvarmeanlegget til Salangen kommune. Hele anlegget har kostet rundt 7 millioner kroner, og Salangen kommune har fått ca. halvparten dekket av Enova. Nærvarmeanlegget bruker såkalte "pellets" for å holde anlegget i gang, istedenfor flis. Dette er fordi pellets gir 4900 kw i timen, og har 8 prosent fuktighet. Det betyr at pellets er betydelig bedre enn flis.


Flere bygg
Det nye nærvarmeanlegget gir nå Salangshallen varme, og i nær framtid skal også Salangen kulturhus og Salangen skole bli tilkoblet anlegget. - Salangen er en foregangskommune på dette området. Den andre kommunen som har lignende anlegg er Dyrøy, fortalte daglig leder ved Klimaservice AS i Bardu, Sigfred Steien.  


Tenning i OL-stil
Ordfører Ivar B. Prestbakmo var med på oppstarten av anlegget, og tente selv nærvarme-ilden. - Det at anlegget kommer så fort i drift er kjempebra, fortalte ordføreren til nettavisen. Representanter fra teknisk seksjon i Salangen kommune samt andre medvirkende entreprenører var tilstede under den offisielle åpningen i går.


Vil bygge ut
Det at kommunen nå etablerer et nærvarmeanlegg betyr også at man er godt oppdatert i disse klima-tider. Ordfører Prestbakmo håper at anlegget i framtiden kan tilby oppvarming til private husstander i Salangen. - Vi vil jobbe med å utvikle dette anlegget. Enova ser på vårt prosjekt som svært spennende, og man skal ikke se bort ifra at det kan komme ytterligere midler til framtidige prosjekter, avslutter Prestbakmo stolt.

Til nyhetsarkivet
Tips en venn


Arrangementer

Søk i våre sider


https://www.Autodoc.Co.No

Eier og sjefsredaktør: Jon Henrik Larsen – Eierskap: Mediesenteret Salangen-Nyheter AS