Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Du er her: Hjem > Politikk > Valg-2007 > Artikkel

Kommunevalget-2007
To nye damer i formannskapet
Dersom alt blir godtatt av de ulike partiene og kommunestyret, vil formannskapet i Salangen bli utvidet fra fem representanter til syv. Dermed er det ønsket at to damer kommer inn fra både Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Disse vil bli Arbeiderpartiets Åshild Bendiktsen (t.v) og Senterpartiets Miriam Jensen Bekkeli.
Jon Henrik Larsen
lørdag 20. oktober 2007, 22:43

Det var under det første kommunestyremøtet for de nye folkevalgte at saken kom opp fra Arbeiderpartiet om at det var for liten kvinneandel i formannskapet som hadde blitt satt sammen. Vurderingen om likvidentitet ble sendt Fylkesmannen i Troms.


Nye løsninger
Ordfører Ivar B. Prestbakmo foreslår nå og utvide formannskapet fra fem til syv for å kunne få to ekstra representanter inn. Disse vil være kvinner. Det er da Senterpartiets Miriam Jensen Bekkeli og Arbeiderpartiets Åshild Bendiktsen som foreslås. Dermed innfrir formannskapet i Salangen kravene til kjønnsbalanse med fire menn, og tre kvinner. Saken vil bli endelig vurdert, og eventuelt vedtatt av kommunestyret i møtet som er den 5.november.Forrige artikkel:


Neste artikkel: