På toppen ventet Inger Strand fra hovedkomiteen for Livate daga i rollen som trollmor, ikledd trollklær, klar til å ta imot både barn og trollunger. Renate Cruickshank som er med på å utbygge og vedlikeholde Trollstien, forteller at Strand ble invitert for å skape litt ekstra spenning. — Hun spiller jo gitar, så da får vi noen sanger, sier Cruickshank.


Fikk telefon fra hovedkomite
— Vi fikk telefon fra hovedkomiteen for Livate daga, forteller Cruickshank videre, med forespørsel om vi kunne arrangere natursti i Trollstien onsdag 11. september. De satte seg i gang og spredte budskapet på Facebook. På toppen av Trollstien hadde de bålplasser, benker og bord. De er sponset av Astafjord vekst og Midtre Hålogaland Friluftsråd, og fikk sponset en flott marsipankake fra Friluftsrådet. — Det er mange arrangementer i Salangen i dag, så det er ikke bare å få alle til å komme hit, sier Cruickshank, men det var mange nok til at det ble lite benkeplass, og det var en hel skokk trollunger.

Trollete ettermiddag 12.09.2019 12.jpg
Midtre Hålogaland Friluftsråd sponset flott kake til arrangementet. FOTO: KATRINE L. A. HJULSTAD.

En del av Livate daga
Naturstien i Trollstien var en del av Livate daga. Strand forteller at hele arrangementet Livate daga er et forsøk på å lage en kulturuke der man mobiliserer det lokale. — Vi leier ikke inn store artister utenfra, men ønsker å mobilisere lokal aktivitet, og så starter vi med Trollstien, sier hun. Videre er det ting som skjer på Maloneys Pub og rundt om i Salangen stort sett hver dag. Programmet ligger på Facebook-siden, med full oversikt over hva som er arrangert. — Det er masse som skjer, sier Strand, og håper dette er starten av noe som kan organiseres hvert år.

Trollete ettermiddag 12.09.2019 08.jpg
Trollmor og seks trollunger var på oppe ved bålplassen ved Trollstien. FOTO: KATRINE L. A. HJULSTAD.