Handlingen er lagt til Finnmark i et lite fiskevær, der vi følger Sandras liv og oppvekst fra barn til ungdom, som enebarn av fiskeværets sykone. Torill er selv fra Finnmark, nærmere bestemt Båtsfjord i Øst-Finnmark. Hun er skilt, og har to barn, og fire barnebarn. Nå er hun bosatt i Salangen.


Intro
- Starten av boka er beskrivelsen av plassen, og personene i boka, forteller Torill Sagerup. - Det er to hovedpersoner i boka, og det er disse to vi følger gjennom boka, forteller Torill engasjert. - Romanen er nok en "dame" roman, uttrykker Torill.


Fra boka
" Hun så på sin datter som så liten og blek ut der hun lå nedpakket i den hvite dyna, med en hvit bandasje rundt det lille hodet sitt. Sofia så sløvt på henne, neddopet som hun var av medisiner. "Mamma" sa hun og smilte litt, "kor længe du blei"? Hun klarte så vidt å holde igjen tårene og grep den ene hånden hennes forsiktig. "Ja, vennen min, men no e æ hær, og ingen skal få mæ ut hærfra før du e bedre."


Tid
Hun har brukt lang tid på å skrive boka. Hun startet i 2010, og ble ikke ferdig før i år. - Jeg må ha noe å skrive om, og det har jeg når følelsene er der, informerer hun.
Boka er nettopp kommet ut, og kan kjøpes på Coop Prix, og Jokeren på Medby, forteller hun. Dette kan jo absolutt være en flott julegave til mor i huset, om du skulle mangle ideer. Alternativet er også å bestille den på nettet på Alpha forlag, som har gitt ut boka. - Men det er også mulig å ringe meg å bestille, da jeg har flere inne. Jeg nås på telefon 951 22 389, avslutter Torill.