Utstyrsbanken er en plass man kan låne utstyr til diverse fra. Her lånes det ut ski, slalomki, skøyter, truger og liknende. Dette er en plass de som ønsker eller trenger å låne utstyr kan komme å låne gratis, dersom de ikke har mulighet til å kjøpe selv akkurat da. Det er ikke bare ungdomskole elever som kommer til banken, men også barnehager, barneskoler, videregående, mottak og privatpersoner. Det er ingen begrensninger på hvem som kan og ikke kan låne her.

Kommunen har i dag fått inn litt nytt utstyr i utstyrsbanken, i form av fjellski, stormkjøkken, gamasjer og diverse skiutstyr.

- Slik som koronosituasjon er nå er det jo en fin mulighet for å kunne bruke nærmiljøet, og de flotte skiløypene vi har. Så har vi fått inn våre første fjellski! Så det er spennende. I utgangspunktet opererer vi men dagsutlån, så vi har også oppdaterte lister på kommunen sine nettsider over hva som er tilgjengelig for øyeblikket, forteller frisklivskoordinator i Salangen kommune, Siri Bjerkan til nettavisen.

Skal man låne noe fra utstyrsbanken er det bare å kontakte biblioteket i Salangen.

utstyrsbankbig3.jpg
Her er litt av utstyret som står i utstyrsbanken til Salangen kommune.