På skøytebanen i Strandparken like utenfor sentrum av Sjøvegan er det nå 5 halvstore skikkelser å skimte. 2 Pingviner og 3 seler som er kjøpt inn med midler fra Bufdir til Utstyrsbanken. Disse er skøytestøtter som skal være klar til bruk for alle som besøker banen. Folkehelsekoordinator i Salangen kommune, Jorun Utne kan fortelle nettavisen at disse ble kjøpt inn sammen med mer  og nytt utstyr til Utstyrsbanken. – Det var litt ekstra midler igjen fra i fjor, så da bestemte vi oss å kjøpe disse skøytestøttene. Vi så selene og tenkte de var kule å ha her, siden det også er kommunevåpenet til Salangen, så vi kjøpte 3 av dem, og deretter 2 pingviner så det ble litt variasjon, forteller Utne.

SKOYTER_INGRESS2.jpg
Disse stilfulle skøytestøttene kan nå brukes på skøytebanen i Strandparken utenfor Sjøvegan sentrum. FOTO: JON HENRIK LARSEN

Lek og lære
Størrelsen til skøytestøttene antyder at de er laget for barn, og Utne forklarer videre at de for det meste skal være til hjelp å lære teknikken som ligger bak å stå på skøyter. – Skøytestøttene er kanskje mer vanlig i ishaller hvor de har faste opplegg for opplæring eller kurs, men disse kan brukes uansett til å lære, eller lek, så lenge de brukes med vett, avslutter Utne og ler.