På bildet:
”Vårkvad” i aksjon under konserten i Ibestad kirke under sin dirigent Arnhild Teigland.


Etter tilbakemeldingene fra tilhørerne var dette en konsert vel verdt å høre på. Det var i høst ”Fjellklang” fikk invitasjon fra ”Vårbud” om en felles førjulskonsert på Ibestad og på Sjøvegan. ”Fjellklang” tok imot invitten, og første konsert fant altså sted i Ibestad kirke lørdag ettermiddag. Som gjestende kor var det ”Vårkvad” som fikk æren av å åpne konserten med sju særnummer. Det gjorde de på en fin og verdig måte under sin dirigent Arnhild Teigland. Blant det de sang finner vi ”Nå tennes tusen julelys”, ”Away in a Manger”, ”Stjerne på sjø og land” og ”En stjerne skinner i natt”. Deretter slapp Sunniva Fosshaug (sopran) og Halvar Nilssen (tenor) til med en duett: Ding, Dong! Merrily on High, akkompagnert av Salangens egen Nils Johan Olsen på piano.


På bildet: Dirigentene Arnhild Teigland og Halvar Nilssen flankert av akkompagnatøren Nils Johan Olsen og Sunniva Fosshaug som sang duett med Halvar.


Så var det ”Fjellklang” sin tur, også med sju særnummer. Fra deres repertoar kan nevnes ”Heilige Nacht”, ”Julekveld” og ”Den store stjerna”. Etter en pianosolo av Nils Johan Olsen var det duket for felleskor. Ca. 60 sangere stilte opp i koret i Ibestad kirke og gjennomførte seks fellesnummer, blant dem ”Gled deg du jord”, ”Nord-Norsk julesalme” og ”Det hev ei rosa sprunge”. Til stående applaus forlot sangerne nynnende på ”Deilig er jorden” etter at sangen avsluttet hele konserten.  Jo da, Salangsværinger: Her har dere noe å glede dere til på lørdag 15. desember kl 1700 i Salangen kirke!
Tekst og foto: Jarle Larsen  - Ibestadportalen.no