Førsteinntrykk er viktig for de det gjelder der og da, som for eksempel i helga med gledelige smil å se fra både ungdommen og de eldre i sentrum under Livate Daga som lenge har vært planlagt. Nå er musikken skrudd av, og festteltene fjernes. Hvordan er de første inntrykkene etter helga? Ellen Lise Woll har skaffet seg noen svar og meninger. – De jeg har snakket med har allerede lagt fram et ønske om å se dette arrangementet flere ganger. Det ligger forventinger i lufta til at det skal viderefølges, og folk har generelt syntes det var en flott arrangement, forklarer Woll fornøyd.

livate_daga_2019_BIG.jpg
Et gjeng fikk med seg smellene på nært hold, og med solnedgangen i bakgrunn var det en lekker utsikt å få med seg. FOTO: PRIVAT

Godt samarbeid
Woll bemerker at Musikkforeningen i Salangen og alle tilhørende har vært en fantastisk ressurs. Arrangementet er et samarbeid mellom Salangen kommune, Øvre Salangen Grendelag, Salangen Musikkforening, Geir-Ove Mortensen, Steffen & Håvard DUO, Sør Troms Museum og andre frivillige instanser. – Det er så mange dyktige musikere og folk som har gjort så mye for å skape god stemning, flere var kledd i tiroler, og Maxi Pyroteam leverte fantastisk flott fyrverkeri, sier Woll.
Hun påpeker at arrengementet ikke var aldersbestemt, og at det var åpent for alle å besøke. Dette ble for all del tatt bokstavelig, derav det har blitt observert folk i hele alderspekteret på festlighetsområdet.