I går ble det klart. Etter mye snakking og spekkulering ble det klart at Sjøvegan's eneste utested for tiden, nemlig "pøbben og baren" på Sjøvegan Hotell får nye drivere. Gunnar Nerdal, som i sin tid kom tilbake til Salangen for å starte opp drift på hotellet, kaster nå inn håndkledet og slipper til nye drivere. - Gunnar har gjort en kjempeinnsats som driver av dette utestedet, sier Tor-Arne Chruikshank.


Mange medeiere
Hele 10 medeiere skal få utelivet på Sjøvegan opp å gå igjen. Tre av eierne er Tor-Arne Chruikshank (eier av Elvelund Camping), Rainer Høines og Anne Bertheussen. Tor-Arne er en medaksjonær og støttespiller. Anne Bertheussen og Rainer Høines skal dele på jobben som daglig leder. Anne, som er fra Salangen, har jobbet i hotellbransjen, i Tromsø, i fire år. Hun kommer nå tilbake til Salangen, over nyåret, for å drive utestedet og vertshuset i lag med Rainer Høines (høyre). Rainer har fortid som sjømann men har fersk erfaring fra utelivsbransjen. 


- Spennende
Dette blir kjempepositivt og spennende sier Anne og Rainer, som skal stå for den daglige driften ved vertshuset. Fra og med 1.desember skal de 10 medeierne overta driften etter Gunnar Nerdal og hans selskap Maxi Eiendom, som han avvikler.

Starter svakt
I desember blir det start på den nye driften ved "hotellet". - Vi skal ha åpent på torsdagskveldene, fredagskveldene og lørdagene blir det kafe som tidligere på formiddagen mens det på kvelden blir vanlig utekveld med band eller dj, sier Anne Bertheussen. I januar vil utestedet bli stengt i fjorten dager. Da skal de ti eierne gå i gang med oppussing og ommøblering av lokalitetene.

Spennende planer
Vi har mange spennende planer med Vertshuset Sjøvegan. De nevner møtelokaler og at de har et av  Nord-Norges beste fasiliteter for møterom. Vi skal aktivisere oss på romutleie og har 6 flotte rom som vi skal leie ut til gjester. Den store åpningsdagen blir 4.desember. Da skal bandet TopCoat spille. Det skal i det hele tatt skje mye på Vertshuset Sjøvegan i hele desember, sier de glade eierne til Salangen-Nyheter.

 

Tekst og foto:

Jon Henrik Larsen