30-trimmen er en turkonkurranse med turmål i Salangen og Lavangen. Turene er godt merket og beskrevet. Det er lagt opp til stor variasjon i turer. Du vil finne alt fra krevende og luftige toppturer til lavterskelturer som kan gjennomføres av de aller fleste.


Mer poeng for toppturer
Folkehelsekoordinatoren i Salangen, Jorun Utne, forteller til nettavisen at de vil motivere folk til å dra på flere toppturer og endrer poengsystemet i turkonkurransen og fortsetter - Fra 1. juni setter vi opp poengsummen på Årsteinhornet, Skavneskollen (Lavangen), Reitetindan og Løksetinden (Salangen). De har hatt 10 poeng til nå, men fra og med 1. juni vil de ha en poengsum på 15, sier Utne. 


Det oppfordres til å komme seg ut i fjellet med 30- trimmen for alle. ARKIVFOTO: KNUT-ARILD JOHANSEN

30-trimmen for alle
30.trimmens webside kan vi se at det er registrert over 13750 turer av folk i Lavangen og Salangen. Selv om noen ”stortrimmere” kives seg i mellom om poengtoppen premieres også de som ikke trimmer hver dag eller som som ikke vil klyve opp på toppene. - Noen kortere turer i nærområdet vil gi deg deltakerpremie i form av krus fra 30-trimmen, og for dem som liker å ha kamera med seg ute inviteres det til fotokonkurranse, avslutter Utne.