Visit Narvik har laget en spørreundersøkelse. Dette har de gjort i forbindelse med ett prosjekt som heter "Bærekraftig reisemål". Dette prosjektet er Narvik, Gratangen, Lavangen, Evenes og Bardu en del av. Salangen er ikke med på selve prosjektet, men er medlem i Visit Narvik. 

- Alle innbyggerne i kommunene er relevante for denne undersøkelsen, sier prosjektleder for bærekraftig reisemål, Line Henriette Benjaminsen til nettavisen. 

Undersøkelsen handler om reiselivsutviklingen i Narvik regionen. Det vil da være viktig å få høre fra de som bor i regionen hva de syns. De ønsker å få høre innbyggernes mening og innspill. Man velger da gjennom undersøkelsen hvilken kommune man bor i og de vil da få en oversikt over likheter og ulikheter ved kommunene. 

Prosjektet er under Innovasjon Norge, og det skal være ferdig til sommeren 2021. De vil da bli sertifisert som ett bærekraftig reisemål, men før den tid er det mange kriterier de må tilfredstille og ting som må dokumenteres. Og det vil være noe som må gjøres hvert 3 år. 

Spørreundersøkelsen er da ett av de tingene som må gjennomføres for å kunne bli sertifisert. 

- Dette handler ikke bare om miljø og klima, en også om sosial bærekraft, arbeidsforhold og å holde holde gjester tilfredstilt og trygge. Økonomisk bærekraft er også viktig, avslutter Benjaminsen.

Det er mange medlemmer over hele Narvik regionen, som har blitt en fellesbetegnelse for plassene. Helt fra Kjøpsvik i sør til Bardu i nord. Dette gjøres også for å vise hvor viktig reiseliv er for arbeidsplasser og næringsutvikling.

Hvis du ønsker å ta denne spørreundersøkelsen er det bare å følge linken på: https://no.research.net/r/narvikregionen-undersokelse

spørr-big2.jpg
Det er en naturflott region vi bor i til daglig. FOTO: LINE HENRIETTE BENJAMINSEN