Den velkjente "nord-norge vinteren" har begynt å banke på døren, og gitt en forsmak med en relativ kjølig høst.  Blåfrosten på morgenen skjærer gjennom marg og bein og den beste hjelpa mot å fryse er varme og gode klær. Natalia Nikishina ved Sjøvegan Statlige Asylmottak peker ut et godt utvalg med varme klær ment for barn og damer. – Vi har et spesielt stort behov for herreklær, gjerne i størrelse opp mot «large» og «extra large», forklarer Nikishina, og legger til eksempler på det de mangler mest av. – Vinterjakker, sko, ullklær, votter og luer. Varme ytterklær generelt altså, sier hun.
 

*Saken fortsetter under bildet*

mottaketklaerbig2.jpg
Sjøvegan statlige asylmottak har et lite lager med klær som kan hjelpe med å holde på varmen i vinter, men de trenger gjerne mer herreklær i størrelse large og extra large. FOTO: ALEKSANDER WALØR

Døgnbemannet
Mange som ankommer mottaket har ofte hele sitt liv befunnet seg i varme strøk, så de fleste får seg en kald overraskelse når de ankommer Norge med kun t-skjorte, shorts og joggesko. Mottaket bygger gradvis opp et lager med klær som kan deles ut, og skal du ta en rydderunde i klesskapet, er mottaket døgnbemannet og klar til å ta i mot pose og sekk med store smil. – Vi sorterer klær etter størrelse og kjønn, men vi setter stor pris på om de som leverer kan gjøre det på forhånd. Da blir det enklere å finne de rette klærne til de som trenger det mest, forklarer Nikishina fornøyd.